Tarif

Susamlı Ekmek

Son derece lezzetli susamlı hamburger ekmeği tarifi nasıl yapılır? Ev yapımı ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Susamlı Ekmek
approved
Paylaş
  • 19B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 ml su
50 ml Pınar Süt
Pınar
30 g toz şeker
2 tutam tuz
5 g instant maya
400 g un
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta
10 g su
yeteri kadar susam

Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisinde su, süt, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın.
  • Derin bir kaba unu alıp ortasını hafifçe açın. Sıvı karışımı ve yumurtayı ekleyip bir tahta kaşık yardımı ile harcı birleştirin.
  • Karışımı tezgaha alıp 5 dakika kadar yoğurup tereyağını ekleyin. Hamuru pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hal alana kadar 10 dakika kadar yoğurun.
  • Hamuru hafifçe yağlanmış bir kaba alıp üzerini örtülü bir şekilde 1-1,5 saat kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve ilk havasını hafifçe bastırıp çıkartın.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı uçlarından bohça gibi ortaya doğru toplayarak ters çevirin ve yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın.
  • Hamurları tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin ve eşit kabarmaları için üzerlerine bastırıp hafifçe düzleştirin. Tepsinin üstüne başka bir tepsi, streç film ya da bez örtüp, 1 saat kadar mayalama işlemini yapın.
  • Hamurlara sürmek için bir yumurta ve az miktar suyu çırpın. Hamurların mayalanmasına kısa bir süre kala fırını 190°C-200°C’de ısıtmaya başlayın.
  • Hamurlarınız kabarınca üzerine varsa oluşmuş kabarcıkları kürdan yardımı ile patlatın.
  • Yumurta karışımını hamurlara iyice sürün ve üzerine susamda ekleyip sıcak fırına pişirmeye koyun.
  • İlk sekiz dakikanın ardından dengeli bir kızarma için tepsiyi 180°C’ye çevirin ve pişirmeye devam edin. Hem tabanı hem üzeri kızarana kadar ekmekleri pişirin. Toplam süresi fırınlara göre 15-20 dakika arasında sürebilir.
  • Fırından çıkan ekmekleri tepside tezgaha ya da bir fırın teli üzerine alın ve yemeden önce hafifçe dinlendirin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Sokak Simidi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Ekmek
45 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Bulgurlu Ekmek
60 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 29.09.2021

👏👏

Uzman Enes Öztürk bu yorumu beğendi
Leyla Doğa Metin
· 01.11.2021

Deniycem 🔪

Uzman Enes Öztürk bu yorumu beğendi
Enes Öztürk
· 09.12.2021

Denediniz mi

Canan Öztürk
· 04.02.2023

Tarifinizi denedim ve çok başarılı oldu ellerinize sağlık.Böyle güzel tariflerin devamını merakla bekliyorum.👏👏

Uzman Enes Öztürk bu yorumu beğendi