Tarif
Susamlı Tahinli Kurabiye Tarifi
Ağızda dağılan susamlı tahinli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Ev yapımı tahinli kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 17B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 ml Abalı Ayçiçek yağı
50 g tahin
100 g pudra şekeri
5 ml sirke
400 g un
Ara Katmanı için:
100 g pudra şekeri
100 g tahin
kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kapta; sıvı yağ, tahin, pudra şekeri, sirke ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice çırpın. Ardından unu ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelene dek yoğurun. Buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
- 2Dinlenen kurabiye hamurunu iki adet yağlı kağıt arasına yerleştirip, merdane ile 2-3 cm inceliğinde açın.
- 3Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, bir kalıp veya bardakla 3-4 cm eninde parçalar elde edin.
- 4Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar uygulayın. Önceden ısıtılmış 175°C fırında hafif pembeleşene kadar (30 dk.) pişirin.
- 5Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- 6Ara katmanı için bir kapta pudra şekeri ve tahini çırparak bir harç elde edin.
- 7Elde ettiğiniz harcı iki kurabiye arasına sürün. Kenarlarını kavrulmuş susama bulayıp servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
55 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.