Tarif

Susamlı Tahinli Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan susamlı tahinli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Ev yapımı tahinli kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 17B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 ml Abalı Ayçiçek yağı
50 g tahin
100 g pudra şekeri
5 ml sirke
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
400 g un
Ara Katmanı için:
100 g pudra şekeri
100 g tahin
kavrulmuş susam

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta; sıvı yağ, tahin, pudra şekeri, sirke ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice çırpın. Ardından unu ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelene dek yoğurun. Buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen kurabiye hamurunu iki adet yağlı kağıt arasına yerleştirip, merdane ile 2-3 cm inceliğinde açın.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, bir kalıp veya bardakla 3-4 cm eninde parçalar elde edin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar uygulayın. Önceden ısıtılmış 175°C fırında hafif pembeleşene kadar (30 dk.) pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  • Ara katmanı için bir kapta pudra şekeri ve tahini çırparak bir harç elde edin.
  • Elde ettiğiniz harcı iki kurabiye arasına sürün. Kenarlarını kavrulmuş susama bulayıp servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kivili ve Fındıklı Brownie Tarifi
9B Görüntüleme
Biscotti Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Unsuz Kakaolu Kek Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.