Tarif

Maki Sushi Tarifi

Kendi sushinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hem de en lezzetli haliyle... Sushi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Soğuk
Maki Sushi Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g sushi pirinci
25 ml pirinç sirkesi
50 g toz şeker
25 g tuz
80 ml mirin sirkesi
300 g taze somon
150 g salatalık
25 g wasabi
300 ml su
3 adet yaprak yosun, nori
Servis Önerisi:
soya sosu
wasabi
zencefil turşusu

Nasıl Yapılır?

  • Sushi pirincini soğuk suda, kırmadan yavaş bir şekilde 3 defa yıkayın. Yıkadıktan sonra 15 dk soğuk suda bekletin.
  • Daha sonra süzgeçten geçirin ve 15 dk bekletin.
  • Pirinçler kuruduktan sonra, pirinç makinesine koyup suyunu ilave ederek çalıştırın.
  • Ayrı bir tencereye pirinç sirkesi, toz şeker, tuz ve mirini koyun. Bir kaşık yardımıyla ocakta kaynatmadan ısıtın.
  • Makinede pişen pirinçleri bir kaba alarak 10 dk dinlendirin.
  • Üzerine ocakta yapılan karışımı ekleyin ve pirinçlerle beraber karıştırın.
  • Bu aşamada sushi pirinci hazır olmuş demektir. Streç filme sarıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
  • Somon balığını temizledikten sonra ince şeritler halinde kesin. Temiz bir tahta kullanmaya özen gösterin.
  • Salatalıkların iç kısımlarını temizledikten sonra kabuğu ile birlikte ince uzun şeritler halinde kesin.
  • Wasabi’yi su ile karıştırın, hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Sarma işlemine başlamadan önce sushi hasırını streçle sarın. Bu sushinizi daha rahat sarmanızı sağlayacaktır.
  • Nori’nin yani yaprak yosunun bir tarafı parlak bir tarafı mattır. Parlak tarafı dışarıda kalacak şekilde sarmaya özen gösterin.
  • Hasırın uzun tarafı karşıya gelecek şekilde önünüze koyun.
  • Yosunun mat tarafı size bakacak şekilde üzerine yerleştirin.
  • Yaprak yosunun yarısına kadar 50-55 g pirinci her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
  • Pirincin tam ortasına parmak ucuyla wasabi ilave edin.
  • Şeritler halinde kesilen somon ve salatalığı tam ortasına koyun ve daha sonra sıkı sarma işlemine başlayın.
  • Sarma işleminde dikkat edilmesi gereken şey balığın tam ortada olması ve sıkı sarılmasıdır.
  • Bu işlem bittikten sonra bir sushiden 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
  • Soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
15B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Bebek Ahtapot Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (12)

İnci Dinek
· 30.03.2020

Bu malzemeleri nerden bulubilirizchef 😊👍

Murat Yıldız
· 30.03.2020

Bu malzemelerin çoğu makrocenter alışveriş mağazasında var

İnci Dinek
· 30.03.2020

Super harika tesekkur ederim şef

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Tuncer Hüsnü Karslı

Sushi pirinci derken?

Murat Yıldız
· 10.08.2020

Bildiğimiz sushi pirinci, büyük süper marketlerden bulabilirsin.