- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Sütkeri Tatlısı
Tarif
Sütkeri Tatlısı
Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri tarifi nasıl yapılır? Sütkeri tatlısı ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 23B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
- 2Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kavurun.
- 3Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
- 4Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 5250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.



Kısık Ateş
Moderatör