add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Sütkeri Tatlısı

Sütkeri yani süt helvası olarakta bilinen bu tarif Bursa'ya özgüdür. Daha önce hiç denemediyseniz eğer doğru adrestesiniz, biz sizler için uyguladık ve eminiz ki çok beğeneceksiniz!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü
Tencere

Malzeme Listesi

1 l Pınar Süt
Pınar Ürünü
200 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
160 g un
400 g toz şeker
20 g vanilya
30 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Tereyağını ocakta erittikten sonra üzerine un ve nişastayı ilave ederek kıvam alana kadar karıştırın.
  • Süt karışımını da tencereye ilave ettikten sonra tüm karışımı kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kıvamını aldıktan sonra karışımı porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar soğumaya bırakın.
  • Tatlının üstünü yakmak için 250 dereceye kadar ısıtılmış fırında pişirin ve tarçın ile servis edin. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Karadutlu Panna Cotta
25 Dakika
2-4 Kişilik