Tarif

Sütkeri Tatlısı

Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri tarifi nasıl yapılır? Sütkeri tatlısı ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Sütkeri Tatlısı
Paylaş
  • 23B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
2 litre Pınar Süt
Pınar
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
160 g un
30 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kavurun.
  • Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
  • Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • 250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (1)

ErkanTekkaya
· 20.01.2020

Nişastaya hiç gerek yok zaten çok koyu kıvam alıyor

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme