Tarif

Sütkeri Tatlısı

Süt helvası olarakta bilinen bu tarif Bursa'ya özgüdür. Orijinal Sütkeri tatlısı tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Sütkeri Tatlısı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 l Pınar Süt
Pınar
400 g toz şeker
160 g un
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g vanilya
30 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatın.
  • Diğer bütün malzemeleri başka bir kapta homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kaynayan sütü ocaktan alıp, karışıma yavaş yavaş ve yedire yedire ekleyin.
  • Tencereyi tekrar ocağa alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvamını aldıktan sonra tatlı güveçlerine bölüştürüp, soğumaya bırakın. Tatlı kabuk bağladıktan sonra üstünü yakmak için 250 derece fırında pişirin ve tarçınla servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (1)

ErkanTekkaya
20.01.2020

Nişastaya hiç gerek yok zaten çok koyu kıvam alıyor

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
52B
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
10B
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik
7B