Tarif

Sütlü Balık Tarifi

Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti, fırında sütlü balık tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Sütlü Balık Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
800 g levrek fileto
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
40 g Pınar Tereyağ
Pınar
100 g margarin
10 g tuz
250 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için; margarin eritilir, içine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
  • Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
  • Daha önceden hazırlanmış olan beşamel sosu, güveç bir kaba yayılır.
  • Sosun üzerine balık filetoları ilave edilir, kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri beşamel sosun üzerine serpilir.
  • 10 dakika pişirilmek üzere fırına verilir ve servis edilir.

Püf Noktası

Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Somon Bowl Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
8B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Bebek Ahtapot Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Levrek Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.