add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Sütlü Balık

Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti, sütlü balık tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Sütlü Balık

Malzeme Listesi

150 g un
800 g levrek fileto
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
40 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
100 g margarin
10 g tuz
250 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için; margarin eritilir, içine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
  • Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
  • Daha önceden hazırlanmış olan beşamel sosu, güveç bir kaba yayılır.
  • Sosun üzerine balık filetoları ilave edilir, kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri beşamel sosun üzerine serpilir.
  • 10 dakika pişirilmek üzere fırına verilir ve servis edilir.

Püf Noktası

Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Izgara Deniz Levreği
75 Dakika
1 Kişilik