Paylaş
- 36B
- 184
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet pırasa
3 adet havuç
1/2 kg domates
50 ml zeytinyağı
60 g un
80 g domates salçası
750 ml sebze suyu
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, sarımsak, pırasa ve havucu temizleyip kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.
- 2Sebze suyu için; ayıkladığınız soğan, sarımsak, pırasa ve havuçların artan kısımlarını 750 ml suda kaynatmaya başlayın.
- 3Domateslerin kabuklarını soyun ve her birini 4’e bölün.
- 4Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, doğranmış sebzeleri içine ilave ederek soteleyin.
- 5Sebzeler yumuşamaya başladığında unu ilave edin. Un kokusu çıkana kadar karıştırın ve domates salçasını ekleyin. Kavrulan salçaya kaynattığınız sebze suyunu ilave edin.
- 6Hemen akabinde 4’e bölünmüş domatesleri tencereye koyup kaynatmaya bırakın.
- 7Kaynadıktan ve bütün malzemeler özleştikten sonra başka bir tencereye çorbanızı süzün.
- 8Çorbanızın daha kıvamlı ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız süzme işlemini 2 defa tekrarlayın.
- 9Süzdüğünüz çorbayı tekrar ocağa alıp bir taşım daha kaynatın, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- 10Servis etmeden önce, sütü ilave edip son bir kaynatma işlemi yaptıktan sonra resimdeki gibi rende kaşar ile servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.