Paylaş
- 110B
- 193
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550-600 g brokoli
700 ml tavuk suyu
350 ml sıcak su
15 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
20 g un
akbiber
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Brokolileri kök kısımlarından kesip güzelce yıkayın. Ardından büyük bir tencereye koyun. Üzerine tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyu ile bir kenara alın.
- 2Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. 2 diş sarımsak (zorunlu değil) ekleyip hafif kavurun ve üzerine unu eleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
- 3Kenarda beklettiğiniz brokolileri ekleyip tüm malzemeleri blender’dan pürüzsüz kıvam alana kadar geçirin.
- 4Krema ve sütü, akbiber ve tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
- 5Üzerini süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Akbiber yerine karabiber kullanabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Daha az veya daha fazla et suyu kullanarak çorbanızın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
*Krema ve sütü aynı anda kullanmak yerine birinden birini kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?