Tarif

Sütlü Nuriye

Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü Nuriye nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın
Sütlü Nuriye

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g hazır baklava yufkası
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g dövülmüş ceviz
500 g toz şeker
120 g su
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
240 g Pınar Süt
Pınar
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Tereyağı eritip ılıtın, yufkaları ikiye ayırın.
  • Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yağlayın.
  • Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Şerbeti kaynatırken su ve şekeri, Pınar Süt ve Pınar Ekşi Krema ile beraber karıştırarak kaynatın sonra vanilyayı eklenip ılıtın.
  • Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti ekleyin. Soğuyup şerbeti çekince servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
150B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B