Tarif
Sütlü Peynir Tatlısı Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan peynir tatlısı nasıl yapılır? Sütlü peynir tatlısı tarifi ve püf noktaları için videomu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 19B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
600 ml su
400 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
Hamuru için:
3 adet yumurta
250 g tuzsuz lor peyniri
40 g irmik
aldığı kadar un
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. 15 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sütünü ilave edin. Tercihen şerbeti sadece su veya süt ile hazırlayabilirsiniz.
- 2Hamuru için geniş bir kapta; 3 adet yumurta, tuzsuz lor peyniri, oda sıcaklığında tereyağı ve irmiği iyice karıştırın.
- 3Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın, ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.
- 4Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- 5Önceden ısıtılmış 200°C fırında üstleri hafifçe kızarana dek pişirin (20-25 dk.) Pişen hamurları oda sıcaklığında kuruyana kadar 3-4 saat dinlendirin.
- 6Kuruyan peynir toplarını hazırladığınız sütlü şerbetin içine alın ve tencerede şerbeti çekene kadar kaynatın. (ortalama 15 dk.)
- 7Hazır olan sütlü peynir tatlılarını kaymak ve tahinle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tercihen şerbeti sadece su veya süt ile hazırlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli