Tarif

Tabanlı ve Choco Labneli San Sebastian Cheesecake Tarifi

Bu güzel malzemelerle muhteşem sonuçlar kaçınılmaz oluyor!
65 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 12B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g Pınar Choco Labne
Pınar
600 ml Pınar Krema
Pınar
250 g pudra şekeri
7 adet yumurta
70 g un, elenmiş
250 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
400 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g esmer şeker
30-40 g Pınar Sütkrem
Pınar
Tabanı için:
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g yulaflı bisküvi
40 g kuru üzüm

Nasıl Yapılır?

  • Cheesecake kalıbının her yüzüne fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve içerisine buruşturulmuş yağlı kağıdı yerleştirin.
  • Yağlı kağıdın içerisini de erimiş tereyağı ile yağlayın ve her tarafına göz kararı esmer şeker serpin.
  • Cheesecake tabanı için; tereyağı, bisküvi ve kuru üzümü rondodan çekin.
  • 26 cm'lik cheesecake kalıbının tabanına bu karışımı eşit ve pürüzsüz olacak şekilde bastırarak yayın. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • O esnada, choco labneyi mikser makinesinde çırpmaya başlayın.
  • Ardından pudra şekerini ekleyin, 4-5 dakika çırpın.
  • Çırpma işlemi devam ederken yumurta, un, süt, ekşi krema, esmer şeker ve sütkremi ilave edin. Homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı süzerek cheesecake kalıbına dökün. İlk olarak 150 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Daha sonra fırını 180 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin.
  • Son olarak 200 derece fırında 5 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardığınız cheesecake'i soğuması için bekletin. 1 gün dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Choco Labneli Yanık Cheesecake'i 1 gün dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
*26 cm'lik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Pınar Beyaz’lı San Sebastian Cheesecake Tarifi
31B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Hurmalı Cheesecake Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.