Tarif

Tahıl ve Sebze Salatası

Ailecek afiyetle yiyebileceğiniz hem sebze, hem protein deposu bir salata tarifi Tahıl ve Sebze Salatası.
15 Dakika
2 Kişilik
Salata
Pişirilmez
Tahıl ve Sebze Salatası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g siyah pirinç
20 g maş fasulyesi
20 g bezelye
6 adet brüksel lahanası
10 g ay çekirdeği içi
150 g bal kabağı
25 g hindistan cevizi sütü
2 adet yeşil limon
2 g zencefil
10 g zeytinyağı
2 g tuz
2 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Maş fasulyesini, siyah pirinci bir gece öncesinden suda ıslatın. Ertesi gün bol suyla yıkayıp, süzdükten sonra aynı tencerede 15 dakika haşlayın.
  • Bal kabağını küçük küpler halinde doğrayın vekaba alıp brüksel lahanasını ilave edin. Ardından sebzeleri ocakta kaynayan suyun içine atın.
  • Sebzeleri 7 dakika haşlayın ve süzdükten sonra soğuk suyun içine aktarıp 3 dakika bekleterek diri kalmasını sağlayın.
  • Daha sonra sebzeleri suyun içinden süzün.
  • Haşladığınız sebzeleri ve bakliyatları bir kasede karıştırın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyerek salatanızı tamamlayın. Soğuk servis yapın.

Püf Noktası

Fasulye, mercimek, nohut gibi bakliyatlarla bu tarifi çeşitlendirebilirsiniz.

Balkabağını suda haşlamak yerine küp küp dilimledikten sonra yağlı kağıdın üzerine yerleştirip 180 dereceye ayarlı fırında 14 dakika karamelize edebilirsiniz.

Enerji: 435 kalori
Karbonhidrat: 53,7 g
Protein: 16,3 g
Yağ: 18,4 g
Lif: 11,3 g

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Waldorf Salata
10 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soğanlı Patates Salatası
25 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tavuklu Sezar Salata
25 Dakika
1 Kişilik