- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Tahinli Çörek
Tarif
Tahinli Çörek
Tahin ve hamurun muhteşem uyumu, tahinli çörek tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml su
10 g toz şeker
42 g yaş maya
2 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
700 g un
90 g tahin (sosu için)
30 g tarçın
1 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- 1Maya, ılık süt ve ılık suyu karıştırıp eritin.
- 2Bu karışıma şeker, sıvı yağ ve yumurta ekleyerek karıştırın. En son elenmiş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- 3Hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
- 4Tavada sıvı yağ ile tahini kavurun, tarçın ve karanfili ekleyin.
- 5Birinci hamuru açın, ikinci hamuru açana kadar dinlenmeye bırakın.
- 6İkinci hamur açıldıktan sonra her ikisine de tahin sürüp rulo şeklinde sarıp dinlenmeye bırakın.
- 7Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
- 8Ruloları örgü şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun.
- 9Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede 30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.