add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Tahinli Çörek

Tahin ve hamurun muhteşem uyumu, tahinli çörek tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Tahinli Çörek

Malzeme Listesi

200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
100 ml su
10 g toz şeker
42 g yaş maya
2 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
700 g un
90 g tahin(sosu için)
30 g tarçın
1 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık süt ve ılık suyu karıştırıp eritin.
  • Bu karışıma şeker, sıvı yağ ve yumurta ekleyerek karıştırın ve en son elenmiş unu katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
  • Tavada sıvı yağ ile tahini kavurun, tarçın ve karanfili ekleyin.
  • Birinci yufkayı açın, ikinci yufkayı açana kadar dinlenmeye bırakın.
  • İkinci yufka açıldıktan sonra her ikisine de tahin sürüp rulo şeklinde sarıp dinlenmeye bırakın.
  • Diğer hamurlara da aynı şekilde yapın..
  • Ruloları örgü şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede 30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik