Tarif

Tahinli Çörek

Tahin ve hamurun muhteşem uyumu, tahinli çörek tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Tahinli Çörek
Paylaş
  • 15B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml su
10 g toz şeker
42 g yaş maya
2 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
700 g un
90 g tahin (sosu için)
30 g tarçın
1 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık süt ve ılık suyu karıştırıp eritin.
  • Bu karışıma şeker, sıvı yağ ve yumurta ekleyerek karıştırın. En son elenmiş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
  • Tavada sıvı yağ ile tahini kavurun, tarçın ve karanfili ekleyin.
  • Birinci hamuru açın, ikinci hamuru açana kadar dinlenmeye bırakın.
  • İkinci hamur açıldıktan sonra her ikisine de tahin sürüp rulo şeklinde sarıp dinlenmeye bırakın.
  • Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
  • Ruloları örgü şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede 30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Fındık Kremalı Rulo Börek
80 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ekmek Dolması
40 Dakika
2-4 Kişilik
64B Görüntüleme
Domatesli Peynirli Galette
approved
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.