Tarif

Tahinli Çörek Tarifi

Tahin ve hamurun muhteşem uyumu, tahinli çörek tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Tahinli Çörek Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g yaş maya
200 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
100 ml ılık su
10 g toz şeker
85 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
700 g un, elenmiş
Sosu için:
20 ml sıvı yağ
90 g tahin
30 g tarçın
1 adet karanfil
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık süt ve ılık suyu karıştırıp eritin.
  • Bu karışıma şeker, sıvı yağ ve yumurta ekleyerek karıştırın. En son elenmiş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
  • Tavada sıvı yağ ile tahini kavurun, tarçın ve karanfili ekleyin.
  • Birinci hamuru açın, ikinci hamuru açana kadar dinlenmeye bırakın.
  • İkinci hamur açıldıktan sonra her ikisine de tahin sürüp rulo şeklinde sarıp dinlenmeye bırakın.
  • Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
  • Ruloları örgü şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 200°C'de 30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
9B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
23B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Sakallı Poğaça Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
3B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.