- Tarifler
- Et Tarifleri
- Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Tarif
Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Tahinli hünkar beğendi tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bonfile
200 g ince kuşbaşı
1 adet kesilmiş kuru soğan
20 g ayçiçek yağı
8 g un
20 g salça
1 adet domates
32 g tuz
4 adet közlenmiş soyulmuş patlıcan
15 g ayçiçek yağı
15 g un
5 g tuz
20 g tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencereye ayçiçek yağını ve tereyağı koyup kızdırın.
- 2Soğanları kızartın.
- 3Eti kavurun, unu ilave edin.
- 4Bir dakika kavurup salçayı ilave edin.
- 5Domatesi ilave edip, soteleyin.
- 6Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün.
- 745 dakika ağır ateşte pişirin.
- 8Garnitürüiçin patlıcanları közleyin.
- 9Patlıcanları bıçakla ince ince kıyın.
- 10Bir tencerede sütü kaynamaya bırakın.
- 11Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun.
- 122 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
- 13Pınar Sütü ilave edip tekrar ocağa koyun,koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.
- 14Patlıcanları ilave edin.
- 15Tuzunu, Pınar Kaşarını ve Pınar Kremayı ekleyip karıştırın.
- 16Ocaktan aldıktan sonra tahini koyup son kez karıştırın.
Püf Noktası
Tencerenin altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Et Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.