Tarif

Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi

Tahinli hünkar beğendi tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Tencere
Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bonfile
200 g ince kuşbaşı
1 adet kesilmiş kuru soğan
20 g ayçiçek yağı
8 g un
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g salça
1 adet domates
32 g tuz
4 adet közlenmiş soyulmuş patlıcan
40 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
35 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g ayçiçek yağı
300 g Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Krema
Pınar
15 g un
5 g tuz
20 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye ayçiçek yağını ve tereyağı koyup kızdırın.
  • Soğanları kızartın.
  • Eti kavurun, unu ilave edin.
  • Bir dakika kavurup salçayı ilave edin.
  • Domatesi ilave edip, soteleyin.
  • Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün.
  • 45 dakika ağır ateşte pişirin.
  • Garnitürüiçin patlıcanları közleyin.
  • Patlıcanları bıçakla ince ince kıyın.
  • Bir tencerede sütü kaynamaya bırakın.
  • Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun.
  • 2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Pınar Sütü ilave edip tekrar ocağa koyun,koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Patlıcanları ilave edin.
  • Tuzunu, Pınar Kaşarını ve Pınar Kremayı ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra tahini koyup son kez karıştırın.

Püf Noktası

Tencerenin altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.