Paylaş
- 18B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet orta boy siyah turp
10 g tuz
180 g tahin
30 ml ılık su
1 adet limon suyu
4 diş sarımsak
3 g toz şeker
5 g kırmızı pul biber
Üzerini Süslemek için:
25 g file badem
kıyılmış maydanoz
az miktarda pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Turpların kabuğunu soyup rendeleyin. Üzerine tuz atıp acı suyunu almak için bastırarak ovalayın.
- 2Turpların acı suyunu çıkardıktan sonra suyunu iyice sıkıp temiz bir kaba alın.
- 3Sosu için: derin bir kasede tahin, ılık su, limon suyu, ezilmiş sarımsak, toz şeker ve pul biberi çırparak karıştırın.
- 4Hazırladığınız turpları bu sos ile güzelce karıştırdıktan sonra güzel bir servis tabağına alın.
- 5Üzerini file badem, ince kıyılmış maydanoz ve pul biberle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?