Tarif

Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi

Caffe Latte ile keyifli bir sohbete çok iyi eşlik eder. Tam buğdaylı meyveli kek tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 160
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta beyazı
80 g bal
1 adet himalaya tuzu (tane karabiber büyüklüğünde)
120 g soda
15 g hindistancevizi yağı
240 g Pınar Light Yoğurt
Pınar
380 g tam buğday unu
60 g taze frenk üzüm
30 g kabak çekirdeği içi
1 adet limon kabuğu rendesi
10 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
  • Hindistancevizi yağı, light yoğurdu ve elenmiş unu karışıma azar azar yedirin.
  • Son işlem olarak frenk üzümü, limon kabuğu rendesi ve kabak çekirdeğini de ilave edin.
  • Kek hamurunu zeytinyağı ile yağlanmış lava demir döküm kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Püf Noktası

*Kek pişerken fırın kapağını açmayınız. Fırın kapağını ne kadar çok açıp kapatırsanız, keklerinizin pişme süresini uzattığınız gibi kabarmasını da engellersiniz.

Kek yapımında kabartma tozu kullanmamaya dikkat edin. Daha sağlıklı kek yapmak istiyorsanız soda ve bir tutam tuz ile yumurta beyazını kullanın. Böylece daha iyi kabaracaktır.

Enerji: 212,2 kalori
Karbonhidrat: 38,7 g
Protein: 8,02 g
Yağ: 3,9 g
Lif: 5,4 g

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Amine Tombul
Amine Tombul
Brand Consultant
Fluffy Cookie Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Berry Muffin Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye Tarifi
25 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hilal Güngör
· 25.12.2020

Kekin hamuruçok yoğun oldu şefim tam herşeyi gramına göre koydum normalde de o kadar koyu mu oluyor kıvamı?

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 25.12.2020

Merhaba Hilal, az miktarda süt veya yoğurt takviyesiyle kıvamını açabilirsin.