add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Tarhana Çorbası

Geleneksel lezzet tarhana çorbası.
30 Dakika
8-10 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Tarhana Çorbası

Malzeme Listesi

200 g toz kırmızı tarhana
3 l et suyu
80 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
40 g domates salçası
20 g biber salçası
15 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tencerede tereyağını eritip ardından toz tarhana ilave edin ve 1-2 dk. kavurun.
  • Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun.
  • Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Tercih ettiğiniz miktardaki tuzu ilave edin ve kıvamı çok sulu olmayacak şekilde biraz daha kaynatın. Sıcak servis edin.

Püf Noktası

1. Tuz oranını isteğe göre belirleyiniz.
2. İsteğe bağlı olarak süzdürülüp servis edilir.
3. Tarhana kavrulurken 1 diş sarımsak rendesi ilave edebilirsiniz.
4. Salça kavrulurken içerisine rende domates koyulabilir.
5. Kıymalı hazırlanacak ise 100 g dana kıymasını önce tereyağı ile kavurup daha sonra salçayı ilave edebilirsiniz.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Borsch Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik