Tarif

Tarhana Çorbası

Geleneksel lezzetlerden tarhana çorbası tarifi... Tarhana çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Tarhana Çorbası
Paylaş
  • 448B
  • 102
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz kırmızı tarhana
3 l et suyu
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g domates salçası
20 g biber salçası
15 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tencerede tereyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2 dk. kavurun.
  • Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun.
  • Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Tercih ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

1. Tuz oranını isteğe göre belirleyebilirsiniz.
2. İsteğe bağlı olarak süzdürülüp servis edebilirsiniz.
3. Tarhana kavrulurken 1 diş sarımsak rendesi ilave edebilirsiniz.
4. Salça kavrulurken içerisine rende domates koyabilirsiniz.
5. Kıymalı hazırlanacak ise 100 g dana kıymasını önce tereyağı ile kavurup daha sonra salçayı ilave edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Tarhun Çorbası
65 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Et Sulu Şehriye Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Ayran Aşı Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.