Tarif

Tarhun Çorbası

Tarhun çorbası tarifi nasıl yapılır? Çok lezzetli yoğurtlu tarhun çorbası tarifi...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Tarhun Çorbası
Paylaş
  • 18B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1700 ml su
5 g kaya tuzu
3 g karabiber
200 g haşlanmış nohut
1 kg süzme yoğurt
10 g un
1 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
1 demet tarhun

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini bir tencerede kendi yağında kızartmaya başlayın.
  • 10 dakika sonra 7 bardak su ekleyip pişmeye bırakın. Bu esnada üzerine kaya tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • Yaklaşık 1 saat kadar sonra haşlanmış nohutları ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tencereye süzme yoğurt, un, yumurta ve kaynayan et suyundan bir bardak kadar ilave ederek güzelce çırpın.
  • Yoğurt tenceresini ocağa alıp tahta kaşıkla, hep aynı yöne doğru hiç durmadan karıştırarak ve üzerinin dumanı çıkana kadar ısıtın.
  • Yoğurttan duman çıkmaya başlayınca iki tencerenin de altını kapatıp içindekileri birbirine karıştırın.
  • Ayrı bir tavada yaklaşık yarım su bardağı (100 ml) zeytinyağını ısıtın.
  • Ayıkladığınız taze tarhunları zeytinyağına atıp hemen çorbanın üzerine gezdirin.
  • 10 dakika demlendirip servis edin.

Püf Noktası

*Yoğurtla yapılan çorbaların, demlendirme işleminde ağzı kapakla tamamen kapatılırsa yoğurdun kesilebileceğini unutmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Zennup 1844 - Mutfak Koordinatörü

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
· 12.11.2020

Tarhun nefis bir ot Antalya'da pek bulunmuyor. Ankara'da yerdik. Galiba benim kuşağım çok yönlü ve doğal beslendiğimiz için sağlıklı yaşlandık.

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

🤗👍

Pervin Akan
· 25.11.2020

Çok ilginç bir çorba en kısa zamanda deneyip paylaşım yaparım

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. 👍😊

Mine Kestane Hatipoğlu

Tarhun otunun tazesini bulamazsak kurusunu kullanabilir miyiz?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Her zaman tazesi ile yapmanızı öneririm 😊

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
62B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme