Tarif

Tas Kebabı Tarifi

Orijinal Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında önemli bir yere sahip Tas Kebabı tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Tas Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 137
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuşbaşı koyun eti, az yağlı
2 adet kuru soğan
5 g kırmızı toz biber
3 g öğütülmüş karabiber
5 g tuz
1 adet defne yaprağı
3 g toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Marinasyon için: bir kapta kuşbaşı kuzu etlerini, ince doğranmış soğan ve tüm baharatla karıştırın.
  • Ardından bir süzgece koyun, süzgeci de bir tencereye oturtun. Hava almayacak şekilde üzerini örtün ve suyu süzülmesi için bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün tencerenin tam ortasına marine ettiğiniz şekliyle tüm malzemeleri koyun. Üzerini, tam kapatacak ve hava almayacak bir tas veya kaseyle kapatın.
  • Çok kısık ateşte, ortalama 3 saat kendi suyuyla pişirin.
  • Pişen tas kebabını güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
45B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Fesleğenli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dobo Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Hayal Gençoğlu
· 20.03.2021

🌹❤️

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.03.2021

😊 Teşekkürler Hayal.

Filiz Yavaşla
· 10.04.2023

Merhabalar tarif cok güzel ve kolay görünüyor dana etiyle de yapabilir miyiz pisme suresi ne kadar değişir çünkü sanirim kontrol etme şansı yok

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 10.04.2023

Merhaba, yine aynı teknikle yapabilirsiniz. Üzerini kapalı olarak pişiriyor olsanız da ara ara kapağı kaldırarak etlerin pişme durumunu kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun 👍🤩

Filiz Yavaşla
· 11.04.2023

Tesekkurler salça konmuyor mu video da oldukça kirmizi görünüyor da yemek sadece toz biber mi var

Fehmi Samancı
· 11.04.2023

Merhaba Filiz Hanım, malzeme listesinde ne varsa onlar kullanıldı. Salça kullanmadım ben, et ağır ağır pişerken baharatların etkisiyle yemeğin rengi koyulaşıyor.