Tarif
Tavuk Göğsü Kazandibi
Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırlarında bugün! Tavuk Göğsü Kazandibi nasıl yapılır?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 56B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
1,5 kg pirinç sübye
150 g tavuk göğsü
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
- 2Köy tavuğunun göğüs etini güzelce temizleyip ayıklıyoruz ve iyice haşlıyoruz. Hazırlanan göğüs etini lif lif didikledikten sonra soğuk suda beklemeye alıyoruz.
- 3Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
- 4Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
- 5Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
- 6Ardından haşlanan tavuk göğüsünün suyunu süzüp muhallebinin içine ekliyoruz, göz ile görünmeyene kadar döverek karıştırıyoruz.
- 7Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
- 8Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
- 9Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yok. 10 dk kısık ateşte eşit şekilde yanacaktır.
*Tarif 43 cm çapında sini tepsi baz alınarak verilmiştir.
*Yaptığınız kazandibi tatlısını 1 gün kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi lezzet alacaksınız.
*Pirinçler şiştiği için ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımızdan 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?