Tarif

Tavuk Göğsü Kazandibi

Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırlarında bugün! Tavuk Göğsü Kazandibi nasıl yapılır?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Tavuk Göğsü Kazandibi
Paylaş
  • 56B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 l Pınar Süt
Pınar
500 ml Pınar Krema
Pınar
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
1,5 kg pirinç sübye
150 g tavuk göğsü

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
  • Köy tavuğunun göğüs etini güzelce temizleyip ayıklıyoruz ve iyice haşlıyoruz. Hazırlanan göğüs etini lif lif didikledikten sonra soğuk suda beklemeye alıyoruz.
  • Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
  • Ardından haşlanan tavuk göğüsünün suyunu süzüp muhallebinin içine ekliyoruz, göz ile görünmeyene kadar döverek karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
  • Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yok. 10 dk kısık ateşte eşit şekilde yanacaktır.
*Tarif 43 cm çapında sini tepsi baz alınarak verilmiştir.
*Yaptığınız kazandibi tatlısını 1 gün kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi lezzet alacaksınız.
*Pirinçler şiştiği için ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımızdan 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Bal Kabağında Süt Helvası Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia
50 Dakika
6-8 Kişilik
102B Görüntüleme
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
38B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ecem Pehlivan
· 27.05.2019

Güzel bir tarif teşekkürler!

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.10.2019

Biz teşekkür ederiz :)

Doğukan Sarıbaşak

Simit Ocak yoksa bir oneriniz var mı?