Tarif

Tavuklu Börek

Son derece lezzetli ve farklı, tavuklu börek tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Tavuklu Börek
Paylaş
  • 14B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
21 g yaş maya
200 g un
2 adet yumurta
20 g margarin
50 g badem
100 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar
1 adet tavuk göğüs
2 adet soğan
5 g yenibahar
5 g kuşüzümü
10 g dolmalık fıstık
5 g karabiber
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un, yumurta, tuz ,yaş maya ve yoğurdu karıştırın. Homojen olana kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.
  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.
  • Pasta kalıbını yağlayıp bademleri kalıba margarin yardımı ile yapıştırın.
  • Hamuru merdane ile açarak kenarlarından taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
  • Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin.
  • Didiklenmiş tavuğu, soğan, üzüm, fıstık ve margarin ile soteleyin.
  • Yenibahar, karabiber ve tuzla tatlandırın.
  • Hazırladığınız harç soğuduktan sonra kalıba yerleştirdiğiniz hamurun içine doldurun.
  • Hamurun kenarlarını üzerine kapatın.
  • 220 derecede 30 dakika süreyle pişirin.
  • Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Susamlı Tuzlu Ekler Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Pastırmalı Sucuklu Milföy Börek
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pizza Waffle
45 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.