- Tarifler
- Et Tarifleri
- Beyaz Et Tarifleri
- Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Tarif
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu, tavuklu patlıcan kebabı!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz
40 g sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğrayın.
- 2Tavukların boyutunu patlıcana orantılı kesin.
- 3Soğanlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
- 4Sırasıyla; patlıcan, soğan, tavuk borcam veya tepsiye dizilir.
- 5Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
- 6Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
- 7Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.
Püf Noktası
Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuç alabilirsiniz.
Benzer Et Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.