- Tarifler
- Hamur İşi
- Pide/Lahmacun
- Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
Tarif
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
Taze otlu labneli kapalı pide nasıl yapılır? Evde pide yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun
Fırın

Paylaş
- 11B
- 13
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
650 ml su
20 g maya
15 g toz şeker
20 g tuz
1/2 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1/2 demet taze nane
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
1 adet yağlı kağıt
Nasıl Yapılır?
- 1Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.
- 2Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun.
- 3Hamur kıvamına geldiğinde dinlenmesi için bir kenara alın.
- 4Maydanozu, yeşil soğanı ve taze naneyi ince ince kıyın.
- 5Bir tavada zeytinyağı ısıtın ve yeşillikleri ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
- 6Yeşilliklerin üzerine yumurtaları kırın ve hızlıca karıştırın, ocağı kapatın.
- 7Hazırladığınız harca labne ilave edin ve karıştırın.
- 8Dinlendirdiğiniz hamuru 1-2 dakika daha yoğurun ve istediğiniz ölçüde pidelik parçalar kesin ve oklava yardımı ile uzunlamasına açın.
- 9Hamurun yarısına harcı uzunlamasına yayın ve diğer tarafını labneli harcın üzerine kapatın.
- 10Hazır olan pidelerinizi tepsilere yağlı kağıt üzerine dizin.
- 11Önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin ve servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.