Tarif

Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide

Evde pide yapmak zor demeyin, taze otlu ve labneli pide tarifini kolaylıkla yapabileceksiniz :)
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pide
Fırın
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
650 ml su
20 g maya
15 g toz şeker
20 g tuz
100 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
1/2 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1/2 demet taze nane
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
1 adet yağlı kağıt

Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.
  • Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun.
  • Hamur kıvamına geldiğinde dinlenmesi için bir kenara alın.
  • Maydanozu, yeşil soğanı ve taze naneyi ince ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağı ısıtın ve yeşillikleri ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
  • Yeşilliklerin üzerine yumurtaları kırın ve hızlıca karıştırın, ocağı kapatın.
  • Hazırladığınız harca labne ilave edin ve karıştırın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru 1-2 dakika daha yoğurun ve istediğiniz ölçüde pidelik parçalar kesin ve oklava yardımı ile uzunlamasına açın.
  • Hamurun yarısına harcı uzunlamasına yayın ve diğer tarafını labneli harcın üzerine kapatın.
  • Hazır olan pidelerinizi tepsilere yağlı kağıt üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20- 25 dakika kızarana kadar pişirin ve servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labneli ve Pastırmalı Pide
30 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bulgurlu Ve Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bazlamalı Trabzon Yağlısı
20 Dakika
2-4 Kişilik