Tarif

Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide

Taze otlu labneli kapalı pide nasıl yapılır? Evde pide yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
Paylaş
  • 12B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
650 ml su
20 g maya
15 g toz şeker
20 g tuz
100 g Pınar Labne
Pınar
1/2 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1/2 demet taze nane
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
1 adet yağlı kağıt

Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.
  • Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun.
  • Hamur kıvamına geldiğinde dinlenmesi için bir kenara alın.
  • Maydanozu, yeşil soğanı ve taze naneyi ince ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağı ısıtın ve yeşillikleri ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
  • Yeşilliklerin üzerine yumurtaları kırın ve hızlıca karıştırın, ocağı kapatın.
  • Hazırladığınız harca labne ilave edin ve karıştırın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru 1-2 dakika daha yoğurun ve istediğiniz ölçüde pidelik parçalar kesin ve oklava yardımı ile uzunlamasına açın.
  • Hamurun yarısına harcı uzunlamasına yayın ve diğer tarafını labneli harcın üzerine kapatın.
  • Hazır olan pidelerinizi tepsilere yağlı kağıt üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin ve servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kavurmalı Kaşarlı Pide
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi
5B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ramazan Pidesi
60 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.