Paylaş
- 454B
- 153
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 tutam karabiber
2 tutam kırmızı toz biber
2 tutam tuz
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
susam
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabında; taze peynir, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve doğranmış maydanozu iyice karıştırın.
- 2Karışımı bir sıkma torbasına aktarın.
- 3Milföy hamurlarının her bir yaprağını tezgaha alarak içerisine karışımdan eşit şekilde paylaştırın.
- 4Hamurları rulo haline getirerek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 5Fırça yardımıyla üzerilerine 1 adet yumurta sarısı sürün.
- 6Hamurlara bıçak ile çizikler atın.
- 7Çörekotu ve susam serperek, 25-30 dakika 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin.
- 8Pişen taze peynirli milföy börekleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videosuna Kısık Ateş TV kanalından ulaşabilirsiniz!
*Malzeme ölçülerini artırarak daha fazla kişi sayısına uygun olarak yapabilirsiniz!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.