Tarif

Taze Peynirli Milföy Börek

Çıtır çıtır lezzetiyle taze peynirli milföy börek tarifi nasıl yapılır? Kolay ve pratik milföy börek yapımı ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 584B
  • 155
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Taze Peynir
Pınar
2 tutam karabiber
2 tutam kırmızı toz biber
2 tutam tuz
1/2 demet maydanoz
10 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
susam

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında; taze peynir, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve doğranmış maydanozu iyice karıştırın.
  • Karışımı bir sıkma torbasına aktarın.
  • Milföy hamurlarının her bir yaprağını tezgaha alarak içerisine karışımdan eşit şekilde paylaştırın.
  • Hamurları rulo haline getirerek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Fırça yardımıyla üzerilerine 1 adet yumurta sarısı sürün.
  • Hamurlara bıçak ile çizikler atın.
  • Çörekotu ve susam serperek, 25-30 dakika 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen taze peynirli milföy börekleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Milföy Kızarması İçin Ne Sürülür?

- Milföy kızarması için genellikle üzerine yumurta sarısı sürülür. Yumurta sarısı, milföyün üzerine parlak bir yüzey ve güzel bir renk kazandırır. Ayrıca susam veya çörek otu gibi malzemeler de kullanılabilir.

*Taze Peynirli Milföy Böreği Yapılırken Tepsi Yağlanır Mı?

- Genellikle taze peynirli milföy böreği yapılırken tepsi yağlanmaz. Milföy hamuru zaten içinde yağ bulunduran bir hamur olduğu için genellikle ekstra yağlama gerekmez. Ancak, böreğin yapışmaması için yağlı kağıt veya pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.

*Milföyün Kabarması İçin Neler Yapılmalıdır?

- Milföyün kabarması için öncelikle hamurun donmuş olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, milföy hamurunu hafifçe açarken çok fazla bastırmamak ve hamurun soğuk bir ortamda çalışılması da kabarmayı artırabilir.

*Taze Peynirli Milföy Börek Bir Gün Önceden Yapılır Mı?

- Evet, taze peynirli milföy böreği bir gün önceden hazırlanabilir. Ancak, böreği pişirmeden önce hazırlayıp buzdolabında bekletmek daha iyidir. Pişirmeden önce buzdolabında bekletilen milföy hamuru daha iyi kabarır ve lezzet kazanır.

*Taze Peynirli Milföy Böreği Buzluğa Konulur Mu?

- Evet, taze peynirli milföy böreği buzlukta saklanabilir. Hazırladığınız böreği pişirmeden önce dondurarak saklayabilirsiniz. Buzluktan çıkardıktan sonra önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Ancak, böreği dondurduktan sonra tekrar çözdürüp bekletmek yerine direkt olarak pişirmeniz önerilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Patlıcanlı Börek
45 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.