Tarif

Taze Peynirli Milföy Börek

Çıtır çıtır lezzetiyle taze peynirli milföy börek tarifi nasıl yapılır? Kolay ve pratik milföy börek yapımı ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Börek
Fırın
Paylaş
  • 454B
  • 153
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Taze Peynir
Pınar
2 tutam karabiber
2 tutam kırmızı toz biber
2 tutam tuz
1/2 demet maydanoz
10 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
susam

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında; taze peynir, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve doğranmış maydanozu iyice karıştırın.
  • Karışımı bir sıkma torbasına aktarın.
  • Milföy hamurlarının her bir yaprağını tezgaha alarak içerisine karışımdan eşit şekilde paylaştırın.
  • Hamurları rulo haline getirerek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Fırça yardımıyla üzerilerine 1 adet yumurta sarısı sürün.
  • Hamurlara bıçak ile çizikler atın.
  • Çörekotu ve susam serperek, 25-30 dakika 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen taze peynirli milföy börekleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videosuna Kısık Ateş TV kanalından ulaşabilirsiniz!
*Malzeme ölçülerini artırarak daha fazla kişi sayısına uygun olarak yapabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Laz Böreği
50 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.