Tarif

Tepside Kadayıf

Çıtır çıtır tepside şerbetli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Bol cevizli ve fıstıklı kadayıf tarifi ve püf noktaları için tarif videomu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g taze tel kadayıf
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g ceviz içi
150 g toz Antep fıstığı
600 g toz şeker, şerbeti için
1 l su, şerbeti için
4-5 damla limon suyu, şerbeti için

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: Bir sos tenceresini ocağa alın. İçerisine toz şeker, su ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
  • Kadayıfı için: Dikdörtgen bir fırın kabını erimiş tereyağı ile yağlayın.
  • Tel kadayıfları tezgaha yayın ve didiklemeye başlayın. Üzerine eritip soğuttuğunuz tereyağını ilave edin, güzelce harmanlayarak kadayıf tellerinin yağlanmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız kadayıfların yarısını fırın kabının tabanına elinizle iyice bastırarak yayın.
  • Üzerini bol miktarda ceviz içi ve Antep fıstığıyla kaplayın.
  • Kadayıfın diğer yarısını da üzerine iyice bastırarak yayın. Kadayıfları iyice sıkıştırmaya özen gösterin.
  • Üzerine gelişi güzel tereyağı parçaları koyun.
  • 175°C önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 40-50 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbeti gezdirerek dökün.
  • Şerbetini çekmesi için en az 1-2 saat dinlendirin, daha sonra tatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

Kağan YİĞİTTEPE

Çok güzel görünüyor. Öncelikle insanın gözünü doyuruyor. Eline emeğine sağlık Melih şefim

Melih Yıldırım

Teşekkürler Kağan bey 🙏

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
150B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B