- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Terbiyeli Ispanak Çorbası
Tarif
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Sağlık ve lezzet deposu ıspanak çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli ıspanak çorbası tarifi ve püf noktaları...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 25B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g ıspanak (yıkanmış, ayıklanmış)
60 g kuru soğan
1 diş sarımsak
30 g bulgur
50 ml zeytinyağı
20 g un
1 litre tavuk suyu
1 adet yumurta sarısı
5 g çekilmiş taze karabiber
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1İnce kıyılan kuru soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Pembeleşmeye başladığında, gelişigüzel doğranan ıspanaklar içerisine eklenir ve kavrulur.
- 2Renk almaya başlayınca çekilmiş karabiber, tuz, tavuk suyu ve bulgur eklenir ve orta ateşte pişmeye bırakılır.
- 3Bir kap içerisinde yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- 4Kaynamaya başlayan çorbadan 2 kepçe kadar terbiyenin içine koyulur iyice çırpılır ve çorbanın içerisine yavaş yavaş eklenir.
- 5Yoğunlaşmaya başlayan ve kaynayan çorba, sıcak olarak servis edilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?