Tarif

Tereyağlı Güveç Karides Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Güveçte Karides tarifi, nasıl yapılır? Tereyağlı güveçte karides yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
  • 234B
  • 91
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g Pınar Karides
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 diş sarımsak
tuz
karabiber
15 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Fırını (alt, üst) 200°C’ye ayarlayın. Toprak güveç kabını ısınması için fırına yerleştirin.
  • Taze, temizlenmiş karidesleri bol suda yıkayıp süzdürün. Sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tavayı ocağa alarak ısıtın, tereyağını koyun. Yağ ısınıp hafif köpürmeye başladığında içine doğranmış sarımsakları ve temizlenmiş karidesleri ekleyin. Renkleri şeffaftan beyaza dönene kadar yaklaşık 1-1.5 dakika yüksek ateşte kavurun.
  • Ocaktan almadan yarım dakika önce tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve ocaktan alın.
  • Fırında ısınan toprak güveçte bir parça tereyağı eritin. Eriyen tereyağına bolca pul biber ekleyip renk vermesi için karıştırın. Hemen ardından kavrulmuş karidesleri güvecin içine boca edin ve güveci tekrar fırına yerleştirin.
  • 4-5 dakika daha fırında pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Karidesleri daha uzun pişirmenize gerek yok. Fazla pembeleşmiş ve C şeklinde kıvrılıp sertleşmiş karidesler fazla pişmiş demektir. Bu da karidesi lastik gibi yapar.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Somon Sayaka Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Somon Pasta Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.