Tarif

Toyga Çorbası

Anadolu Mutfağının olmazsa olmazı toyga çorbası tarifi...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Toyga Çorbası
Paylaş
  • 52B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g nohut (önceden ıslanmış)
150 g buğday (önceden ıslatılmış)
180 ml et suyu
8 g tuz
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
1 adet yumurta
10 g nane
10 g pul biber
1 l su
300 g süzme yoğurt

Nasıl Yapılır?

  • 1 litre suda nohut ve buğdayı haşlayın.
  • Süzme yoğurt, yumurta, un ve et suyunu çırpın.
  • Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
  • Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
  • Tereyağı kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).

Püf Noktası

Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

NumanCoşkun
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
67B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli ve Zerdeçallı Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi
6B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.