- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Toyga Çorbası
Tarif
Toyga Çorbası
Anadolu Mutfağının olmazsa olmazı toyga çorbası tarifi...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 52B
- 23
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g nohut (önceden ıslanmış)
150 g buğday (önceden ıslatılmış)
180 ml et suyu
8 g tuz
15 g un
1 adet yumurta
10 g nane
10 g pul biber
1 l su
300 g süzme yoğurt
Nasıl Yapılır?
- 11 litre suda nohut ve buğdayı haşlayın.
- 2Süzme yoğurt, yumurta, un ve et suyunu çırpın.
- 3Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
- 4Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
- 5Tereyağı kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).
Püf Noktası
Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.