Tarif

Tulum Peynirli Girit Kabağı

Şimdi tam zamanı iken bu tarifi mutlaka deneyin tek kelime ile EFSANE! Tulum peynirli Girit kabağı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Tulum Peynirli Girit Kabağı
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
10 adet Girit kabağı
8 adet taze sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
5 g tuz
5 g karabiber
200 g rendelenmiş İzmir tulum peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında kabakları arkalı önlü güzelce kızartalım.
  • Üzerine incecik doğranmış sarımsakları ilave edelim biraz karıştıralım.
  • Domates rendesini ilave edip tuzunu ekleyin, kabaklar yumuşayana kadar ve domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Kabaklar piştikten sonra üzerine karabiber ekleyelim ve ardından rendelemiş olduğumuz peynirleri ilave edip kapağını kapatalım peynirler eriyene kadar pişirelim.
  • İster sıcak ister ılık olarak servis edin. Tadı gerçekten muhteşem oluyor hem hafif hem aşırı lezzetli deneyin 🤩🤩

Püf Noktası

*Tuz karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayın.

Yudukitchen -Yudum MERT
Paylaş
banner

Yorumlar (3)

Erkan Babaoğlu
02.06.2021

Kabakları tüm olarak mı kızartma yapacağız ? Ortadan ikiye bölüp mü?Kolay gelsin elinize sağlık.

Yudukitchen -Yudum MERT

Kabakları küçük seçerseniz tüm olarak kızartın içi pişiyor fakat kabaklar büyük ise ikiye bölüp kızartabilirsiniz. Teşekkürler.

Yudukitchen -Yudum MERT
İnce Dokunuşlar

Tatifiniz çok güzel♥️♥️elinize sağlık

Yudukitchen -Yudum MERT
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
45 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
30 Dakika
6-8 Kişilik
5B