- Tarifler
- Kek ve Kurabiye
- Tatlı Kek ve Kurabiye
- Türk Kahveli Brownie Cookie
Paylaş
- 16B
- 252
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
190 g bitter kuvertür çikolata
160 g toz şeker
2 adet yumurta
5 g Türk kahvesi
70 g un
5 g kabartma tozu
200 g damla çikolata
250 g kırık badem
Nasıl Yapılır?
- 1Benmari usulü eritilecek olan çikolatayı parçalar halinde keserek eriteceğiniz kabın içine koyun.
- 2Başka bir kapta bir miktar su kaynatın ve kaynar suyun içerisine eriteceğiniz çikolata kabını oturtun. Ara ara karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.
- 3Eriyen çikolatalara, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip sıcaklığıyla tereyağının erimesini sağlayın. Ardından bir karıştırma kabına alıp mikserle karıştırmaya başlayın.
- 4Üzerine toz şeker ekleyip karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- 5Sıvı hale gelen şekerin üzerine, yumurtaları ekleyip kabarana kadar çırpın.
- 6Ardından Türk kahvesi, un, kabartma tozu, damla çikolata ve kırık bademleri ekleyip hamur kıvamına gelene dek yoğurun.
- 7Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- 8Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- 9180°C fırında 12 dakika pişirin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülşah Uçar
Öğretmen
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?