Tarif

Turunç Kabuğu Reçeli

Biliyorum reçel yapmak biraz uğraştırıcı ama sabah kahvaltılarında, keklerin, kurabiyelerin içinde kendi hazırladığınız reçeli tattığınızda bence bütün bu uğraşa değdiğini anlıyorsunuzdur. O yüzden yarım gününüzü ayırdığınızda kavanozunuzu afiyetle dolduracağınız bu güzel reçel tarifini buraya bırakıyorum. 🤩😀👍 Orijinal ev yapımı turunç reçeli tarifi nasıl yapılır? Doğal turunç kabuğu reçeli tarifi: turunç reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?
100 Dakika
10-12 Kişilik
Reçel
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
approved
Paylaş
  • 1B
  • 27
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet turunç
1 litre su
3 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Turunçları iyice yıkayalım. Kabukların üst kısmını rendeleyelim. Kalan ufak parçaları temizlemek için tekrar yıkayalım. Kabuğunu meyvesinden ayıracak şekilde, kalın ve uzun şeritler halinde soyalım.
  • Biz sadece kabuğunu kullanacağımız için içlerini ayrı bir yere ayıralım.
  • Kabukların içindeki beyaz katmanın fazlasını da temizleyelim. (reçelimizin acı olmaması için).
  • Yorgan ipi gibi sağlam bir ip ve 1 iğne alalım. İpliği iğneye takalım. (50 cm kadar ipe).
  • Kabukları dar kısmından içine doğru sıkıca saralım. Hazırladığımız iğne ile boncuk gibi dizelim. İp dolduğunda ipin iki ucunu birbirine bağlayalım. Bütün kabukları bu şekilde dizelim.
  • Uygun bir kaba dizilmiş kabukları alalım. Üzerine çıkacak kadar su dolduralım.
  • 10 dakika haşlayalım ve suyunu süzüp soğuk suyun içine alalım sonra suyunu tekrar süzelim. Üç kere bunu tekrarlayalım.
  • Yine üzerini geçecek kadar su ekleyelim bu şekilde bekletelim.
  • 3 gün boyunca her gün suyu değişecek şekilde suda bekletelim.
  • 4. gün büyük boy bir tencereye turunçları, 1 litre su ve toz şekeri alalım en az 5 saat bekletelim.
  • İyice sulandıktan sonra ocağa alıp kaynatalım. Kısık ateşte 1 veya 1.5 saat pişmeye bırakalım. Şerbeti göz göz oluncaya kadar kaynatmaya devam edelim. Kabuklar şeffaf olmaya başladıysa olmuş demektir.
  • Son 10 dakika limon tuzu ve limon suyunu ekleyip hafifçe karıştıralım.
  • Hafif ılıyınca pişen kabukları büyük bir tepsiye iplerini kestikten sonra sıyıralım.
  • Steril kavanozlara dizelim ve şerbetinden bölüştürelim. Kavanoz kapaklarını kaynatıp kapatalım ve ters bir şekilde güneş gören bir yerde bekletelim.
  • Turunç reçelimiz hazır. Afiyet olsun 😊

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gizem Penbe Güleç
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef

Yorumlar (3)

Atilla Arı
· 18.07.2022

Kolay gelsin. 1 Madde çok kafa karıştırıcı olmamış mı ?

Gizem Penbe Güleç
· 18.07.2022

Evet haklisiniz biraz karışık anlatmışım 😁👍 düzeltmek istedim ama beceremedim ..ilginize teşekkür ederim

Atilla Arı
· 18.07.2022

👍

Uzman Gizem Penbe Güleç bu yorumu beğendi

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Bal Kabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme