Tarif

Turunç Reçeli

Sofranızda Akdeniz esintisi yaratacak turunç reçeli tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Reçel
Tencere
Turunç Reçeli

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg turunç
800 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6 ile 8 eş parçaya bölün.
  • Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
  • Kabuklarını sıkıca sararak rulo yapın ve bir iğne ile ipe geçirip kolye şeklinde bağlayın.
  • Kabukları kaynayan suda 7-8 dakika bekletin ve soğuk suya alın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan sonra hemen soğuk suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
  • Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
  • Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştırarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Reçel kıvam aldığında kavanozlara alın, soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve hava almaması için ters çevirin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar (4)

ElifDüzgün
10.11.2020

Merhabalar, neden reçeller sıcakken kavanoza alınıp kapağının kapatılmaması gerekiyor acaba?

Elif Çıtak
11.11.2020

Merhaba, ev yapımı reçellerin uzun ömürlü olması ve şekerlenmemesi için mutlaka soğuduktan sonra kapaklarını kapatmak gerekiyor.

Elif Çıtak
Kader Akçit
09.12.2020

Ellerinize emeğinize sağlık..bilgi içinde teşekkür ederim..

Elif Çıtak
09.12.2020

Rica ederim Kader Hanım, elinize sağlık 😇

Elif Çıtak
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
7B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
8B