Tarif

Tütsü Somon Tarifi

Tütsülenmiş somon nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tütsüleme
Tütsü Somon Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g somon
50 g tuz
20 g toz şeker
1 demet dereotu
4-5 adet defne yaprağı
2 adet kuşkonmaz
2 adet bebek kabak
Dereotu Sos için:
1 demet dereotu
1 adet yumurta sarısı
10 g taze kekik
200 ml zeytinyağı
yeteri kadartuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Somon eğer derili ise derisinden ayırın. Tuz, toz şeker ve dereotunu thermomix ile yüksek devirde bulamaç haline getirin ve balığın her yerine bu harcı sürün. Buzdolabında 3 gün boyunca dinlendirmeye bırakın.
  • 3 günün sonunda balığın üzerindeki harcı atmak için yıkayın. Defne yapraklarını üzerine alıp tütsü makinası ile defne yapraklarını tütsüleyip dolapta dinlendirin.
  • Kuşkonmaz ve bebek kabakları tuzlu suda blanch edin. Ardından istenilen boyutlarda kesip ızgarada pişirin.
  • Dereotu sosu için: 1 demet dereotunu sapları ile iyice yıkayın. Ardından thermomixe alın, üzerine yumurta sarısı ve taze kekiği ekleyin. Düşük devirde karıştırırken zeytinyağını yavaşça ekleyin ve sos kıvamına gelene dek çekin.
  • Bağlanan sosu en son aşama, tuz ve karabiber ekleyerek süzün ve soğutun.
  • Altta sebzeler ve dereotu sos, üstte somon ve menekşeler olacak şekilde servise hazırlayın. Dilerseniz somonu dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kağıtta Limonlu Balık Tarifi
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karides Güveç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
30B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.