add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Umm Ali Tatlısı

Arap mutfağının en sevilen tatlısı Umm Ali nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Fırın
Umm Ali Tatlısı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet sade kruvasan
1 l Pınar Süt
Pınar Ürünü
500 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
150 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 adet çubuk vanilya
100 g kuru üzüm
50 g file badem
75 g Antep fıstığı içi
50 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Kruvasanları gelişi güzel parçalara ayırın ve fırına uygun geniş bir borcam veya toprak kaseye yerleştirin.
  • Bu esnada süt, krema, toz şeker, çubuk tarçın ve vanilyayı bir tencereye alın. Bu aşamada dilerseniz az miktarda toz kakule ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri kısık ateşte ısıtarak kaynama noktasına getirin ama kaynatmayın!
  • Borcama koyduğunuz kruvasanların üzerine kuru üzüm, badem ve Antep fıstıklarının bir kısmını serpiştirin.
  • Isıttığınız süt karışımının ½’sini kruvasanların üzerine dökerek ıslatın.
  • Tekrar kalan malzemelerden kuru üzüm, badem ve Antep fıstıklarını serpiştirin ve kalan ½ süt karışımını da üzerine dökün. Süt oranı gözünüze fazla gelmesin, fırına koyacağınız için yoğunlaşacaktır.
  • Tatlınızı hazırladığınız kalıbı ısıttığınız fırına yerleştirin ve 15 dakika pişirin.
  • Umm Ali’nin üzerini Hindistan cevizi ve dilediğiniz kuru meyvelerle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu tatlıyı kruvasan yerine milföy hamuruyla da yapabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
35 Dakika
4-6 Kişilik