Tarif

Un Helvası

Geleneksel un helvası lezzetini bir de bu tarifle deneyin.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Un Helvası
Paylaş
  • 33B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g un
3 g tuz
1 l Pınar Süt
Pınar
400 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye tereyağını koyun. Yağı yakmadan erimesini sağlayın.
  • Üzerine elenmiş unu ilave edin. 3 gr tuzu ilave edin.
  • Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu kavurun. Unun kokusu çıkıp iyice pembeleşmeli. Bu da en az 30 dakika sürer.
  • Unu kavurmaya başladığınızda ayrı bir tencereye sütle şekeri koyup kaynatın.
  • Üzerine sıçramamasına dikkat ederek kavrulmuş unun üzerine kaynar haldeki şekerli sütü boca edin. İyice karıştırın.
  • Tencerenin kapağını örtüp çok kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Helva şerbetini çektiğinde ateşten alın. Bir kez daha karıştırın.
  • Kapağını örterek 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Helvaya şekil verirken içerisine dilerseniz ceviz koyun ve ılık olarak servis yapın. Üzerine toz tarçın serpmeyi unutmayın.

Püf Noktası

Helva yapımı için en uygun tencere kalaylı bakırdan, yuvarlak dipli olur. Helvayı süt yerine sadece su ile de yapabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Aralco Group Executive Chef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme