- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Un Helvası
Tarif
Un Helvası
Geleneksel un helvası lezzetini bir de bu tarifle deneyin. Tam ölçülü Un helvası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 64B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencereye tereyağını koyun. Yağı yakmadan erimesini sağlayın.
- 2Üzerine elenmiş unu ve tuzu ilave edin.
- 3Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu kavurun. Unun kokusu çıkıp iyice pembeleşmeli. Bu da en az 30 dakika sürer.
- 4Unu kavurmaya başladığınızda ayrı bir tencereye sütle toz şekeri koyup kaynatın.
- 5Üzerine sıçramamasına dikkat ederek kavrulmuş unun üzerine kaynar haldeki şekerli sütü boca edin. İyice karıştırın.
- 6Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
- 7Helva şerbetini çektiğinde ateşten alın. Bir kez daha karıştırın.
- 8Kapağını kapalı olarak 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.
- 9Helvaya şekil verirken içerisine dilerseniz ceviz koyun ve ılık olarak servis yapın. Üzerine toz tarçın serpmeyi unutmayın.
Püf Noktası
*Helva yapımı için en uygun tencere kalaylı bakırdan, yuvarlak dipli olur. Helvayı süt yerine sadece su ile de yapabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.