Tarif

Vanilyalı Pastacı Kreması Tarifi

Pastacıların olmazsa olmaz dolgu malzemelerinden Vanilyalı Pastacı Kreması, leziz pasta ve tatlıların en büyük sırrıdır! Vanilyalı pastacı kreması tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 32B
  • 325
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
290 g toz şeker
2 adet yumurta
30 g nişasta
200 g un
1 adet vanilya çubuğu

Nasıl Yapılır?

  • Süt ile tereyağını ocakta kaynamaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabının içerisinde yumurta ve toz şekeri çırpın. Nişasta, un ve içini çıkardığınız vanilya çubuğunu ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız yumurta ve şekerli karışımı, çırpma teli ile ocağın üzerindeki süt karışımının içerisine ilave edin. Un kokusu gidene kadar çırparak kaynatın.
  • Karışımı ocaktan alın, tezgah üzerine veya geniş bir tepsiye yayın.
  • Bir kaşık yardımı ile yayın ve soğutun. Soğuyan pastacı kremasını istediğiniz tatlı ve pasta tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Vanilya çubuğu yerine 10 g toz vanilya kullanabilirsiniz.
*Vanilya Çubuğu Nasıl Kullanılır? videomuzu izleyebilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cevizli Dip Sos Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
13B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Pancar Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
23B Görüntüleme
Hardallı Salata Sosu Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Eda Lermi
· 21.04.2020

Ölçüleri gram yerine bardak,kaşık vs olarak alabilir miyiz?

Deniz Güneş
· 10.03.2021

Tadı kıvamı harika oluyor kim bilir kaçıncı yapışım çok teşekkürler tarif için ❤️

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 11.03.2021

Rica ederim, elinize sağlık 👏👏🙏😊

ESRA ÇARPAR
· 11.09.2021

Nişastanin buğday/ mısır olması farkediyor mu?