Tarif

Vişne Reçeli

Reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünülemez dedik, tam mevsiminde vişnelerle tadına doyulmaz bir reçel elde ettik! 😋😍 Ev yapımı vişne reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel
Tencere
Vişne Reçeli

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g iri ve olgun vişne
400 g toz şeker
1/2 adet taze limon suyu
1 adet çubuk tarçın, tercihen
1 adet karanfil, tercihen

Nasıl Yapılır?

  • Vişnelerin sap kısımlarını ayıklayın, ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın, güzelce yıkayın ve kurutun. Eğer bütün olarak pişirmek isterseniz, çekirdeklerini pipet yardımıyla veya çekirdek çıkarma aparatıyla da çıkartabilirsiniz.
  • Tencereye aldığınız vişnelerin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle vişneler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan vişneleri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. *Kaynarken 1 çay kaşığı tereyağı koymak, reçelin daha parlak olmasını ve pişerken de fazla köpük birikmemesini sağlayacaktır.
  • İleride şekerleme yapmaması için kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin.
  • Ocaktan almadan 5-10 dk. önce 1/2 adet taze limon suyu ekleyin. *Aromalandırmak isterseniz 1’er adet çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Olabildiğince ezilmemiş, iri ve olgun vişneler tercih edin.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Servis önerisi; Pınar Labne, Pınar Beyaz veya Pınar Sütkrem bu reçelin yanına harika bir eşlikçidir.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

TülinÖzer
21.09.2020

Merhaba“Çekirdekleri çıkarılan vişnelerin güzelce yıkanması” derken güzelim iç suyunu ziyan mı edelim yani?Çekirdekler çıkmadan yıkanması daha doğru değil mi?

Kısık Ateş
21.09.2020

Merhaba Tülin Hanım, bahsettiğimiz anlatım çekirdekli tercih etmeyenler için bir öneriydi. Tabii ki bu çekirdekli yapılmayacağı anlamına gelmiyor... Biliyorsunuz ki bunun için çekirdek çıkarma aparatları mevcut, aparat olmasa da pipet yardımıyla aynı işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemi bir kase içinde gerçekleştirirseniz suyunu da kaybetmemiş olursunuz. 😊 Elinize sağlık, iyi günler.

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik