Tarif

Vişne Soslu Toplar

Vişnenin en güzel hallerinden biri de vişne soslu hamur topları... Vişne soslu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Vişne Soslu Toplar
Paylaş
  • 10B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g un
10 g kuru maya
200 ml Pınar Süt
Pınar
10 g toz şeker
2 tutam tuz
100 g margarin
1 adet yumurta
Sosu için:
500 g çekirdeksiz vişne
320 g toz şeker
1 paket vanilya
200 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına unu alın, üzerine kuru mayayı ekleyin.
  • Süt, toz şeker, tuz ve bir miktar ılık su katın.
  • Hamuru karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.
  • Hamurun üzerine streç film kapatıp 5 dakika mayalanmasını sağlayın.
  • Daha sonra üzerine margarini, bir adet yumurtayı ilave edip yoğurun.
  • Hamurdan tatlı kaşığı yardımı ile bezeler koparıp yuvarlayın.
  • Tepsiye dizdiğiniz hamur toplarını 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Vişne sosu için: vişneyi tencereye alın. Üzerine toz şeker, vanilya ve su ilave ederek pişirin. Kıvam aldıktan sonra blenderda püre haline getirin.
  • Pişen hamur toplarının üzerine vişne sosu dökerek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Churros
45 Dakika
2 Kişilik
62B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Katmer
25 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi
7B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Evren Karşıt
· 02.07.2018

Teşekkürler.

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.04.2020

Rica ederim.Afiyet olsun. :)