- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Vişne Soslu Toplar
Tarif
Vişne Soslu Toplar
Vişnenin en güzel hallerinden biri de vişne soslu hamur topları... Vişne soslu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 10B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g un
10 g kuru maya
10 g toz şeker
2 tutam tuz
100 g margarin
1 adet yumurta
Sosu için:
500 g çekirdeksiz vişne
320 g toz şeker
1 paket vanilya
200 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Karıştırma kabına unu alın, üzerine kuru mayayı ekleyin.
- 2Süt, toz şeker, tuz ve bir miktar ılık su katın.
- 3Hamuru karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.
- 4Hamurun üzerine streç film kapatıp 5 dakika mayalanmasını sağlayın.
- 5Daha sonra üzerine margarini, bir adet yumurtayı ilave edip yoğurun.
- 6Hamurdan tatlı kaşığı yardımı ile bezeler koparıp yuvarlayın.
- 7Tepsiye dizdiğiniz hamur toplarını 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
- 8Vişne sosu için: vişneyi tencereye alın. Üzerine toz şeker, vanilya ve su ilave ederek pişirin. Kıvam aldıktan sonra blenderda püre haline getirin.
- 9Pişen hamur toplarının üzerine vişne sosu dökerek servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?