Tarif

Vişneli Crumble Kek Tarifi

Nefis bir tarifle karşınızdayım 🍒 Vişneli crumble kek tarifi nasıl yapılır? Dünyanın en pratik ve en lezzetli tariflerinden biri olan vişneli crumble kek tarifinin püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 21B
  • 103
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kek Harcı için:
115 g Pınar Tereyağı (oda ısısında)
Pınar
150 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta
5 ml vanilya özütü
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
160 g un
5 g kabartma tozu
1 çimdik tuz
8 g nişasta (1 yemek kaşığı)
300 g çekirdeksiz donuk vişne
Crumble için:
80 g un
40 g esmer şeker
40 g toz şeker
80 g Pınar Tereyağı (soğuk)
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Kek Harcı için: Tereyağını krema kıvamına gelene kadar, yüksek devirde çırpın. Kenarlarda toplanırsa, mikseri durdurup spatula ile ortaya alın.
  • Toz şekeri ekleyip yüksek devirde 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Mikseri düşük devire alın. Yumurtaları tek tek ekleyin. Vanilya özütünü ve ekşi kremayı ekleyin.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve bir çimdik tuzu da ekledikten sonra bir iki tur çevirin ve mikseri kapatın. Spatula ile fazla karıştırmamaya özen göstererek, homojen bir karışım haline getirin. Yoğun bir karışım olacaktır.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cm’lik kalıba önce kek harcını dökün.
  • Ardından bir kaşık nişasta ile donuk vişneleri bir kapta karıştırın, fazla nişastasını eleyerek kek harcının üstüne dizin.
  • Crumble için: un, esmer şeker, toz şeker ve soğuk tereyağını bir kapta elinizle, bezelye taneleri gibi olana kadar ufalayın. Doğru kıvamı yakalayabilmek için tereyağının çok soğuk olması çok önemli!
  • Vişnelerin üzerine de crumble harcını dağıtın ve fırına verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen keki çırpılmış krema veya bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Crumble yaparken tereyağını soğuk kullanmak hamurun fazla cıvık olmasını engelleyecek ve tam kırıntı kıvamına gelmesine yardımcı olacaktır.
*Crumble hamurunu hazırlayıp buzlukta 2 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Elif Kul
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
Çilekli Brownie Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
approved
75 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Hacer Güler
· 03.06.2023

Crumble anında eridi. Üstelik buzluktan çıkardığım tereyağ ile yaptım. kek pişmedi, kesinlikle denenmemesi gereken bir tarif; kesinlikle!!!

Vildan Tünay
· 05.06.2023

Merhaba Hacer Hanım, bu reçeteyi senelerdir hem kendi mutfağımda hem işletmelerde kullandım. Ayrıca paylaşım yapmadan önce tüm reçeteleri 2 kere denedikten sonra yayınlıyorum. Paylaştığımızdan beri de birçok takipçim denedi. Kimse böyle bir sorun hiç yaşamadı ve böyle sert bir dönüş almadık ☺️ Belki ölçülerinizde bir karışıklık olmuştur, belki fırın ayarınızda sorun vardır.. 🌸

Hacer Güler
· 05.06.2023

Bu yorumu sıradan tarif deneyen birisi olarak değil, sık sık tatlı yapan, farklı tarifler deneyen ve çoğunlukla da başarılı olan biri olarak yazıyorum. Hassas tartı kullanıyorum; tarifte uymadığım tek bir nokta dahi yok. Sert yazmam çok normal, hem vaktim hem malzemem çöp oldu. Keşke size övgülerini ileten takipçilerinizi bu yorum satırlarında da görebilseydik.