Tarif

Vişneli Klafuti

Clafouti (kláfuti), ya da clafoutis klasik bir Fransız tatlısıdır. Geleneksel olarak vişne ya da kirazın üzerine krep hamuruna benzer tatlı bir hamur dökülüp fırında pişirilmesiyle yapılıyor. Fransa’nın Limousine bölgesine ait, yöresel Klafuti tatlısı nasıl yapılır? Her mevsim farklı meyvelerle de hazırlanabilen Klafuti tarifi: Fransız usulü vişneli klafuti tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Vişneli Klafuti
approved
Paylaş
  • 10B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 adet yumurta
275 g toz şeker
200 ml Pınar Süt
Pınar
10 g nişasta
125 g toz badem
100 g çekirdeksiz vişne

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağımızı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritip yanmasını sağlıyoruz klafutinin özelliği yanık tereyağı tadı vermesidir. Yaktığımız tereyağını süzüp tortusundan ayırıp ılımaya bırakalım.
  • Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım ve içerisine çırpmaya devam ederek tereyağını ekleyelim sonrasında süt ve nişastayı birbirine yedirip mikserimiz yavaş devirde dönerken karışımımıza ekleyelim.
  • Toz bademi de karışıma ekleyip yedirdikten sonra karışım hazırdır mikseri kapatabiliriz.
  • Çok yüksek olmayan fırın kaplarının içine karışımı koyup üzerine vişnelerimizi diziyoruz, önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Bıçak batırdığınızda temiz çıkana dek)
  • Üzerine pudra şekeri ve vanilyalı dondurma ile ılık olarak servis edilmesini tavsiye ederim. Fransız klasiğimiz vişneli klafuti hazır, afiyet olsun efendim.

Püf Noktası

*Dilerseniz donmuş meyve kullanabilirsiniz.
*Tercihen vişneleri çekirdekli olarak kullanabilirsiniz.
*Tarifte vanilya kullanılmıyor ama dilerseniz az miktarda saf vanilya ilave edip lezzeti farklılaştırabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fındıklı Beyaz Çikolatalı Biscotti Tarifi
5B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek
9B Görüntüleme
Kedidili Bisküvisi
40 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.