Tarif

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Vişneli yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 199
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
210 g zeytinyağı
20 g çam fıstığı
250 g pirinç
20 g kuş üzümü
20 g toz şeker
5 g yenibahar
5 g tarçın
5 g karabiber
5 g kaya tuzu
240 ml su
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze nane
1/2 demet kıyılmış dereotu
200 g dondurulmuş vişne
500 g salamura ya da taze asma yaprağı
240 ml vişne suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kıyılmış kuru soğanları yarım su bardağı su ile tavada sotelemeye başlayın. Suyu çekince zeytinyağının yarısını ekleyin.
  • Biraz rengi değişince çam fıstığını ilave edip, kavurmaya devam edin.
  • Fıstık da renk değiştirince pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika sonra tüm toz baharatları ve 1 su bardağı suyu ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ardından altını kapatıp kıyılmış taze baharatları ve birkaç parçaya kıydığınız donuk vişneleri ekleyin.
  • Hazır olan bu içi asma yapraklarına sarın.
  • Tamamını sardıktan sonra kalan asma yapraklarını tencerenin tabanına serin ve üzerine sarmaları yerleştirin. Sarmaların üzerini yayvan bir tabakla kapatın.
  • Tencereye vişne suyunu ve 1 bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sırada ilk 15 dakika sonunda kalan zeytinyağını ilave edin.
  • Piştikten sonra kendi tenceresinde soğuyana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pazı Sarması Tarifi
75 Dakika
4-6 Kişilik
65B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
60B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Soğan Dolması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (19)

Muhammed Can Şaşkın

En sevdigim ❤

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

👏👏😊

Mesude gülhanMaraş

Hep merak etmişimdir

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz 👍😅

Funda Çalışçı
· 13.12.2020

Çok merak ediyorum tadı ekşi mi?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Zennup'un en beğenilen tariflerinden biridir. Hafif mayhoş tadıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Bence deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın 😇🙏