add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Yağlı Ramazan Çöreği

Mahlepli çöreğin, puf puf görünümü ve pişerkenki o muhteşem kokusuna karşı koyamayacaksınız :)
70 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın

Malzeme Listesi

1 kg un
600 g su
600 g zeytinyağı
60 g şeker
10 g kaya tuzu
20 g maya
7 g mahlep
20 g çörek otu
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Un, su, kaya tuzu, maya, şeker, mahlep ve zeytinyağıyla hamur tutun.
  • Tuttuğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Sonra hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin.
  • Daha sonra üzerine bastırarak yassı hale getirin.
  • Hazır olan hamuru verev şekillerde kesip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik