Tarif

Yağlı Ramazan Çöreği

Mahlepli çörek tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayına özel yağlı ramazan çöreği tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 22B
  • 138
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
600 g su
10 g kaya tuzu
20 g maya
60 g toz şeker
7 g mahlep
100 ml zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Un, su, kaya tuzu, maya, şeker, mahlep ve zeytinyağıyla hamur tutun.
  • Tuttuğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Sonra hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin.
  • Daha sonra üzerine bastırarak yassı hale getirin.
  • Hazır olan hamuru verev şekillerde kesin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pretzel (Brezel)
75 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Gürze
65 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Patlıcanlı Galette
60 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar (5)

İnci Dinek
· 24.04.2020

Bunu denicem şef 👩‍🍳🤗

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Nuri Sevin
· 24.04.2020

600 g zeytinyag konusun da biyanlislik yok degil mi?

Oytun Dağlı
· 24.04.2020

Merhaba 600 g su 100 ml sızma zeytinyağı kullanabilirsin. Eline sağlık.

İLYAS EROĞLU
· 26.04.2020

Ölçü leri gram değilde kaşık olarak verseniz