Tarif

Yağlı Ramazan Çöreği

Mahlepli çöreğin, puf puf görünümü ve pişerkenki o muhteşem kokusuna karşı koyamayacaksınız :)
70 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
600 g su
10 g kaya tuzu
20 g maya
60 g toz şeker
7 g mahlep
100 ml zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
20 g çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Un, su, kaya tuzu, maya, şeker, mahlep ve zeytinyağıyla hamur tutun.
  • Tuttuğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Sonra hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin.
  • Daha sonra üzerine bastırarak yassı hale getirin.
  • Hazır olan hamuru verev şekillerde kesin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.
Oytun Dağlı
Paylaş

Yorumlar (6)

nur Özer
24.04.2020

Tarifler gram şeklinde değil de kaşık -tutam -su bardağı gibi verilse çok pratik olurmuş

İnci Dinek
24.04.2020

Bunu denicem şef 👩‍🍳🤗

Oytun Dağlı
Nuri Sevin
24.04.2020

600 g zeytinyag konusun da biyanlislik yok degil mi?

Oytun Dağlı
24.04.2020

Merhaba 600 g su 100 ml sızma zeytinyağı kullanabilirsin. Eline sağlık.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik