add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Yanardağ Boranisi

Balkabağından yapabileceğiniz enfes bir tarif daha 'Kabak Borani'.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Tencere
Yanardağ Boranisi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Organik Yoğurt
Pınar Ürünü
25 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
250 g balkabğı
5 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Balkabaklarını küp küp doğrayın ve kaya tuzu ile bol suda 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
  • Balkabakları haşlanınca bir süzgeç yardımı ile dikkatlice süzün ve bekletin.
  • Bu esnada yoğurdu güzelce çırpın. Balkabaklarını servis tabağına koyup üzerine yoğurdu gezdirin.
  • Tereyağını bir tavada hafifçe yakıp boraninin üzerine dökerek servis yapın.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik