Paylaş
- 149B
- 278
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç
1200 ml su
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10 g un
tuz
akbiber
Sosu için:
15 g toz nane
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci güzelce süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde ortalama 5 bardak su ile haşlayın.
- 2Bu esnada çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bir kase süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 tepeleme kaşık unu güzelce çırpın.
- 3Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve iyice çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça ve karıştırarak çorba tenceresine geri dökün.
- 4En son tuz ve akbiber ile lezzetlendirin. (damak zevkinize göre ayarlamak için mutlaka tadın)
- 5Orta ateşte çorbayı karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 6Sosu için; bir tavada tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
- 7Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu döküp sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tuzu ilk başta eklemek çorbanın kesilmesine sebep olacaktır. O yüzden çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu eklemeye özen gösterin.
*Dilerseniz üzerine kırmızı toz biber serperek de servis edebilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber de kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?