Tarif

Yayla Çorbası

Nane ferahlığında yayla çorbası veya yoğurt çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
Yayla Çorbası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç
1200 ml su
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10 g un
5 g tuz
5 g akbiber
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g nane

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci güzelce süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde ortalama 5 bardak su ile haşlayın.
  • Bu esnada çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bir kase süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 tepeleme kaşık unu güzelce çırpın.
  • Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve iyice çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça ve karıştırarak çorba tenceresine geri dökün.
  • En son tuz ve akbiber ile lezzetlendirin. (damak zevkinize göre ayarlamak için mutlaka tadın)
  • Orta ateşte çorbayı karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Sosu için; bir tavada tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
  • Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu döküp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tuzu ilk başta eklemek çorbanın kesilmesine sebep olacaktır. O yüzden çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu eklemeye özen gösterin.
*Dilerseniz üzerine kırmızı toz biber serperek de servis edebilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber de kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
33B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
8B