Tarif

Kremalı Yayla Çorbası

Kış aylarının vazgeçilmezi olan yayla çorbası tarifi nasıl yapılır? Kremalı yayla çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kremalı Yayla Çorbası
Paylaş
  • 35B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç
1 l su
1 adet yumurta sarısı
240 g Pınar Yoğurt
Pınar
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
15 g un
20 g Pınar Tereyağı
3 g pul biber
5 g kuru nane
5 g karabiber
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde su ile haşlayın.
  • Bu işlem olurken bir yandan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Oda sıcaklığındaki yumurta sarısı, yoğurt, ekşi krema ve unu güzelce çırpın.
  • Pirinçler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra hazırladığınız terbiyeye çorbanın suyundan 1 bardak kadar alın ve karışımı çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sosu için: bir tavada tereyağını kızdırıp tüm baharatları ekleyin ve bu karışımı hazır olan çorbanın içine döküp bir taşım kaynatın.
  • En son tuz ve karabiberle lezzetlendirip sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginar Çorbası
50 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Humus Paçası
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.