Tarif

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi

Gingerbread adıyla çok yaygın olan zencefilli kurabiyeler, yeni yılınıza hem renk hem şans getirecek! 🥳🎉 Royal Icing’li yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 210
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
300 g esmer şeker
220 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g un
10 g toz zencefil
5 g toz karanfil
15 g kakao
5 g kabartma tozu
5 g muskat rendesi
5 g toz tarçın
Kurabiye Kreması için:
3 adet yumurta beyazı
450 g pudra şekeri
15 g limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta 1 adet yumurta ve esmer şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından un, zencefil, karanfil, kakao, kabartma tozu, muskat ve tarçını kabın içerisine ekleyin.
  • Tüm malzemeyi yoğurun ve iki yağlı kağıt arasında dilediğiniz kalınlıkta açın. Hamuru açılmış olarak dolapta 15 dakika dinlendirin.
  • Ardından şekilli kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 10 dakika pişirin. Üzerini royal icing ile süsleyin.
  • Royal icing/kurabiye kreması için: 3 adet yumurta beyazını, 450 g pudra şekeri ile çırpmaya başlayın. Kar halini alınca limon suyunu ekleyin. Mikserin hızını yavaş yavaş artırarak yüksek hızda bir süre daha sert tepecikler oluşturana kadar karıştırın.
  • Farklı renklerde royal icing yapmak için, farklı kapların içine alıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Daha sonra dolgu olarak kullanacağınız icingleri sıkma poşetlerine doldurup kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Choco Labneli Brownie
55 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Patatesli Kek Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Muhammed Emin Soydan

Çok şirin görünüyorlar şefim ellerinize sağlık

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 29.12.2020

Çok teşekkürler 👏🤗

Nilgün Kayabaşı
· 31.01.2021

Merhaba şefim bu karışımın hamuru yoğurduktan sonra un gibimi olacak 😔😔😔

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 02.02.2021

Yoğurmaya devam ederseniz hamurunuz toparlanacaktır.

Nilgün Kayabaşı
· 04.02.2021

🙏🙏🙏🙏🙏👍👍👍👍🤗🤗🤗

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi