Tarif

Yeni Yıl Kurabiyesi

Gingerbread adıyla çok yaygın olan zencefilli kurabiyeler, yeni yılınıza hem renk hem şans getirecek! 🥳🎉 Royal Icing’li yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın, Karıştırma
Yeni Yıl Kurabiyesi
Paylaş
  • 7B
  • 178
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
300 g esmer şeker
220 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g un
10 g toz zencefil
5 g toz karanfil
15 g kakao
5 g kabartma tozu
5 g muskat rendesi
5 g toz tarçın
3 adet yumurta beyazı
450 g pudra şekeri
14 g limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta 1 adet yumurta ve esmer şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından un, zencefil, karanfil, kakao, kabartma tozu, muskat ve tarçını kabın içerisine ekleyin.
  • Tüm malzemeyi yoğurun ve iki yağlı kağıt arasında dilediğiniz kalınlıkta açın. Hamuru açılmış olarak dolapta 15 dakika dinlendirin.
  • Ardından şekilli kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 10 dakika pişirin. Üzerini royal icing ile süsleyin.
  • Royal icing/kurabiye kreması için: 3 adet yumurta beyazını, 450 g pudra şekeri ile çırpmaya başlayın. Kar halini alınca limon suyunu ekleyin. Mikserin hızını yavaş yavaş artırarak yüksek hızda bir süre daha sert tepecikler oluşturana kadar karıştırın.
  • Farklı renklerde royal icing yapmak için, farklı kapların içine alıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Daha sonra dolgu olarak kullanacağınız icingleri sıkma poşetlerine doldurup kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Öğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

Yorumlar (7)

Muhammed Emin Soydan

Çok şirin görünüyorlar şefim ellerinize sağlık

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 29.12.2020

Çok teşekkürler 👏🤗

Nilgün Kayabaşı
· 31.01.2021

Merhaba şefim bu karışımın hamuru yoğurduktan sonra un gibimi olacak 😔😔😔

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 02.02.2021

Yoğurmaya devam ederseniz hamurunuz toparlanacaktır.

Nilgün Kayabaşı
· 04.02.2021

🙏🙏🙏🙏🙏👍👍👍👍🤗🤗🤗

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
5B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik
6B Görüntüleme