Tarif
Yeni Yıl Kurabiyesi
Gingerbread adıyla çok yaygın olan zencefilli kurabiyeler, yeni yılınıza hem renk hem şans getirecek! 🥳🎉 Royal Icing’li yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın, Karıştırma

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
300 g esmer şeker
220 g Pınar Tereyağı
500 g un
10 g toz zencefil
5 g toz karanfil
15 g kakao
5 g kabartma tozu
5 g muskat rendesi
5 g toz tarçın
3 adet yumurta beyazı
450 g pudra şekeri
14 g limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kapta 1 adet yumurta ve esmer şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından un, zencefil, karanfil, kakao, kabartma tozu, muskat ve tarçını kabın içerisine ekleyin.
- 2Tüm malzemeyi yoğurun ve iki yağlı kağıt arasında dilediğiniz kalınlıkta açın. Hamuru açılmış olarak dolapta 15 dakika dinlendirin.
- 3Ardından şekilli kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 10 dakika pişirin. Üzerini royal icing ile süsleyin.
- 4Royal icing/kurabiye kreması için: 3 adet yumurta beyazını, 450 g pudra şekeri ile çırpmaya başlayın. Kar halini alınca limon suyunu ekleyin. Mikserin hızını yavaş yavaş artırarak yüksek hızda bir süre daha sert tepecikler oluşturana kadar karıştırın.
- 5Farklı renklerde royal icing yapmak için, farklı kapların içine alıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Daha sonra dolgu olarak kullanacağınız icingleri sıkma poşetlerine doldurup kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.