Tarif

Yenidünya Kebabı

Bambaşka bir kebap tarifi ile karşınızdayım. Yenidünya (malta eriği) kebabı nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Paylaş
  • 6B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet yenidünya/malta eriği
500 g köftelik kıyma
5 g tuz
5 g karabiber
10 g biber salçası
10 g domates salçası
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
30 ml su
15 ml nar ekşisi

Nasıl Yapılır?

  • Yenidünyaları enlemesine ikiye kesip, çekirdek yataklarını çıkarın.
  • Ayrı bir yerde köftelik kıyma, tuz, karabiber, biber ve domates salçalarını iyice yoğurun. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın.
  • İki parça yenidünya arasına bir adet köfte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri ekleyin, yağlı kağıtla kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • 30 dakika sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, su ve nar ekşisi karışımını üzerine gezdirin. Yeniden fırına verip, köfteler kızarana dek pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz yemeğinize kuru reyhan ve az miktarda zahter ekleyerek farklı bir aroma ve koku sağlayabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar (2)

SeyhanSayar
· 19.05.2020

Çok severiz her sene yaparız

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 22.12.2020

Süper 👏👍

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
7B Görüntüleme
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
46B Görüntüleme