Tarif
Yenidünya Kebabı
Bambaşka bir kebap tarifi ile karşınızdayım. Yenidünya (malta eriği) kebabı nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet yenidünya (malta eriği)
500 g köftelik kıyma
4 g tuz
4 g karabiber
10 g biber salçası
10 g domates salçası
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
30 ml su
15 ml nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
- 1Yenidünyaları enlemesine ikiye kesip, çekirdek yataklarını çıkarın.
- 2Ayrı bir yerde köftelik kıyma, tuz, karabiber, biber ve domates salçalarını iyice yoğurun. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın.
- 3İki parça yenidünya arasına bir adet köfte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin.
- 4Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri ekleyin, üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
- 5Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- 630 dakika sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, su ve nar ekşisi karışımını üzerine gezdirin. Yeniden fırına verip, köfteler kızarana dek pişirin.
- 7Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dilerseniz yemeğinize kuru reyhan ve az miktarda zahter ekleyerek farklı bir aroma ve koku sağlayabilirsiniz.