Tarif

Yer Elması Çorbası

Biz bugün sizler için yeni menümüzün sağlık mucizesi yer elması çorbasını seçtik. Yer elması çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Yer Elması Çorbası
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
30 g kuru soğan
150 g patates
500 g yer elması
1.5 l su
5 g tuz
4 g beyaz biber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğan ve patatesleri 5 dk. soteleyin.
  • Kabukları ince bir şekilde soyulmuş olan yer elmalarını ve 1.5 lt suyu ilave edip 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Ardından tuz ve beyaz biber ile tatlandırın.
  • Çorbanızı rondodan geçirerek homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Servis ederken üzerine fırınlanmış minik balkabağı ve biberiye yağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zafer Bilge
Zafer BilgeMarka kurucusu
Paylaş

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
12.11.2020

Biberiye yağı nasıl bir şey bilmiyorum

BirgülÖztürk
12.11.2020

Yer elmasını çok seviyorum, çiğ olarak salatalarda kullanıyorum, zeytinyağlı pirinçli havuçlu yemeğini yapıyorum, bu yıl mücverini deneyeceğim

Zafer Bilge
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
33B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
8B