Tarif

Yer Elması Çorbası

Biz bugün sizler için yeni menümüzün sağlık mucizesi yer elması çorbasını seçtik. Yer elması çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Yer Elması Çorbası
approved
Paylaş
  • 22B
  • 110
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
30 g kuru soğan
150 g patates
500 g yer elması
1.5 litre su
tuz
beyaz biber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğan ve patatesleri 5 dk. soteleyin.
  • Kabukları ince bir şekilde soyulmuş olan yer elmalarını ve 1.5 lt suyu ilave edip 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Ardından tuz ve beyaz biberle tatlandırın.
  • Çorbanızı rondodan geçirerek homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Servis ederken üzerine fırınlanmış minik balkabağı ve biberiye yağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Zafer Bilge
Zafer Bilge
Marka kurucusu
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kerevizli Mercimek Çorbası
60 Dakika
6-8 Kişilik
48B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Yayla Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Soğan Çorba
40 Dakika
2 Kişilik
30B Görüntüleme

Yorumlar (4)

BirgülÖztürk
· 12.11.2020

Biberiye yağı nasıl bir şey bilmiyorum

Uzman Zafer Bilge bu yorumu beğendi
BirgülÖztürk
· 12.11.2020

Yer elmasını çok seviyorum, çiğ olarak salatalarda kullanıyorum, zeytinyağlı pirinçli havuçlu yemeğini yapıyorum, bu yıl mücverini deneyeceğim

Cansu Zora
· 09.03.2021

Bu gün denedim . Gerçekten tadı muhteşemdi . Tarif için çooook teşekkür ederim . 🌸

Uzman Zafer Bilge bu yorumu beğendi
Zafer Bilge
· 10.03.2021

👏👏😅🤩