Tarif

Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası

Bugün sizlere çok severek yaptığım ve yediğim bir tariften bahsetmek istiyorum. Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tava
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Brüksel lahanası
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
80 g Pınar Krema
Pınar
1/2 adet limon suyu
2 dal taze kekik
100 g kavrulmuş yer fıstığı
5 g tuz
4 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları güzelce yıkayın ve kötü olan yaprakları varsa temizleyin.
  • Daha sonra tamamını ortadan ikiye kesin.
  • Tereyağını geniş bir tavaya alın ve eritmeye başlayın. Üzerine ikiye bölünmüş lahanaları ve ezilmiş sarımsağı ilave edip güzelce soteleyin.
  • Bu işlem yaklaşık 15 dakika sürecektir. Hem yumuşamasına hem de suyunu salmasına yardımcı olacaktır.
  • Soteleme işleminden sonra ekşi krema, krema, limon suyu, taze kekik ve kavrulmuş yer fıstıklarını da ekleyerek biraz daha pişirin.
  • Hafif karıştırarak tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
  • Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırıp servis edin.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
13B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
23B