Paylaş
- 14B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet büyük boy kereviz
2 adet kereviz sapı
2.5-3 litre sıcak su
1 adet yeşil elma
tuz&karabiber
Üzerini Süslemek için:
yeşil yağ
dilimlenmiş yeşil elma
kereviz sapı
dereotu
öğütülmüş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını derin bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- 2Kerevizi soyun, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Kereviz saplarını da aynı şekilde doğrayıp pembeleşen soğanlara ekleyin ve 4-5 dakika hepsini güzelce kavurun.
- 3Sıcak suyu ekleyin ve kaynayınca kısık ateşe alın, yaklaşık 25 dakika pişirin. Kerevizlerin pişmesine yakın, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış elmaları ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 4Elma ve kerevizler iyice piştikten sonra, pürüzsüz olana dek bir robottan geçirin. Bu çorba biraz koyu kıvamlı olduğu için isteğe göre kaynar su ekleyerek seyreltebilirsiniz.
- 5Hazır olan yeşil elmalı kereviz çorbasını güzel bir servis kasesine aldıktan sonra; üzerini yeşil yağ, dilimlenmiş yeşil elma, doğranmış kereviz sapı, dereotu ve öğütülmüş karabiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Kereviz çorbası biraz koyu kıvamlı bir çorba olduğu için isteğe göre kaynar su ekleyerek seyreltebilirsiniz.
*Tuz ve biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?